Mindeközben Ázsiában

Mindeközben Ázsiában

Karácsony Ázsiában

2017. december 20. - Mindeközben Ázsiában

Mivel Koh Tao szigetén sok az angolszász lakos, így a Karácsony is máshogy alakul majd itt, mint nálunk otthon.

1.jpg

Mi (ha a monszun is úgy akarja) éppen december 23-án már otthon leszünk, de itt a gyerekekhez akkor érkezik majd meg a Mikulás. Nem is akárhogy jön, ha minden igaz csónakból kiesve búvárfelszereléssel. Mivel a sziget körül fantasztikus a tengeri élővilág, szerencsétlen nem ok nélkül esett tavaly sem a vízbe. Egy hatalmas bálnacápa után akart eredni, de a végén aztán kiért a tengerpartra, ahol már egy rakat gyerek várta.

11.jpg

Remélem a srácok idén is, így fognak neki örülni!

Egyébként az egész sziget már karácsonyi fényekben pompázik. Meg kell mondjam elég vicces érzés mezítláb 30 fokban a strandon menni és a kivilágított pálmafákat látni vagy egy-egy műfenyőt a boltokban feldíszítve megpillantani.

Ilyenkor eszembe jut az az időszak, amikor Indiában voltunk és ahol bár főleg hinduk a lakosok, mégis az egyik plázában európai modellt megszégyenítő karácsonyi pompa ment. Műfenyő, műhó meg a nagy hűhó:

collage_fotor_4.jpg

Majd Kambodzsában egy mangroveerdőtől körbeölelt, mondhatni lakatlan szigeten pont Szenteste térerő nélkül, idegen emberekből összeverődött társasággal töltöttük az év legszebb ünnepét. Azóta is persze kapcsolatban maradtunk velük, de mégis az ember ezen a napon otthon szeretne lenni.

A „te mit csinálsz Thaiföldön” kérdésre rövid a válaszom: egy oviban vagyok, ahol éppen mi is karácsonyira vettük a hangulatot. Bár a gyerekek szerintem most kavarodnak össze a hóember és jegesmedve párostól, mégis nagyon boldogan festegettek díszeket. Persze az ajándék (amit a Mikulás hoz) és a 2 hét szünet miatt már nagyon várják, hogy 22.-én végre bezárjon a bölcsi-ovi-iskola háromszög.

2_fotor.jpg


Tehát mókás, vidám és elég színes lesz itt a karácsony, de otthon mégis csak jobb lesz!

PUSZI HAZA

 

 

 

 

süti beállítások módosítása